Dokładnie z p. Tomaszem rozmawiam - to znajomy znowu dobrego kolegi z PDAClubu, więc trzymając się zasady "jaki ten świat mały" oraz negocjując z ofertami z innych salonów to ja myślę, że się dogadamy. Na razie jeszcze czekam na ofertę z Mińska (gdzie kupowała daleka rodzina i jest zadowolona) oraz co ciekawego dają w Leasingu w BZWBK. Ale zamówienie w tym tygodniu pójdzie
Kupuję salonową OII FL
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez jakubdDokładnie z p. Tomaszem rozmawiam - to znajomy znowu dobrego kolegi z PDAClubu, więc trzymając się zasady "jaki ten świat mały" oraz negocjując z ofertami z innych salonów to ja myślę, że się dogadamy. Na razie jeszcze czekam na ofertę z Mińska (gdzie kupowała daleka rodzina i jest zadowolona) oraz co ciekawego dają w Leasingu w BZWBK. Ale zamówienie w tym tygodniu pójdzie
Komentarz
-
-
Witajcie,
Ponieważ zacząłem ten temat, czuję się w obowiązku poinformować Was o finalizacji.
Otóż, od soboty (27.03) jestem szczęśliwym posiadaczem nowego (03.2010) eleganckiego (Elegance) szarego (antracyt) szkodnika 1.8 (TSI).
Opiszę dwie sprawy (myślę, że dla niektórych bardzo interesujące) :!: .
Pierwsza:
Kupiłem autko w Krakowie chociaż pochodzę i mieszkam w wawie. Za namową forumowiczów postanowiłem jeszcze w styczniu spróbować "porozmawiać" z Krakowem. Opłaciło to się i to bardzo! Jestem pod wrażeniem fachowości i organizacji z jaką spotkałem się w salonie na Kocmyrzowskiej. Ukłon w stronę salonu a przede wszystkim w stronę dilera Daniela P, który jest jednym z forumowiczów. Profesjonalizm w każdym calu. Wspaniały kontakt. Wreszcie nie czułem się intruzem. Chapeau bas Danielu i jeśli to czytasz jeszcze raz serdeczne dzięki za wszystko .
Druga:
Autko jest spełnieniem moich marzeń. Każdy z nas ma różne. Ja akurat miałem takie. Jeździ się nim wspaniale. Wracałem do wawy przez Katowice i Częstochowę. Po autostradzie ??? i trasie szydkiego ruchu ??? sunie jak poduszkowiec. Dynamika wyśmienita chociaż starałem się na początku nie nie za bardzo przekraczać 3 tys. obrotów. Jazda była spokojna. Mając trochę czasu (wracałem ponad 5 godzin) uczyłem się obsługi i sprawdzałem funkcjonowanie wszystkiego (może prawie wszystkiego). Do tej pory tylko czytałem opinie na temat tego autka. Wreszcie mogę sam coś o nim powiedzieć. Wg mnie Skoda przede wszystkim z Octavią jest ogromną konkurencją dla "zachodnich" i "japońskich" producentów. Wiem, że ponieważ autko ma 3 dni przemawiają przeze mnie emocje, ale takich pozytywnych emocji (niezależnie od powodów) życzę każdemu.
"Banan" :wink: nie schodzi mi z twarzy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abrymarzAutko jest spełnieniem moich marzeń. Każdy z nas ma różne. Ja akurat miałem takie.
Szerokiej drogi.
Zamieszczone przez abrymarzWg mnie Skoda przede wszystkim z Octavią jest ogromną konkurencją dla "zachodnich" i "japońskich" producentów.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sekraNapisz w co wyposażyłeś dodatkowo to autko marzeń.
Dokupiłem nakładki na progi i sam założę.
Zamieszczone przez MorgothDla jakich modeli jest konkurencją, bo nie wiem co myśleć.
Chodzi mi o gamę silników i wyposażenie standardowe i dodatkowe, automatyczne skrzynie biegów oraz wersję z napędem 4x4. Jak będzie w eksploatacji zobaczymy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pascalZamieszczone przez jakubdDokładnie z p. Tomaszem rozmawiam - to znajomy znowu dobrego kolegi z PDAClubu, więc trzymając się zasady "jaki ten świat mały" oraz negocjując z ofertami z innych salonów to ja myślę, że się dogadamy. Na razie jeszcze czekam na ofertę z Mińska (gdzie kupowała daleka rodzina i jest zadowolona) oraz co ciekawego dają w Leasingu w BZWBK. Ale zamówienie w tym tygodniu pójdzie
Sprawdz VWBank ... jeśli planujesz 3 letni to może ci sie spodobaćNie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoZamieszczone przez szkodajak ja lubię czytać takie posty zamiast smędzenia
A ja uwielbiam swoją 1.6 BFQ po 100.000 km :szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abrymarzW tej cenie i z takim wyposażeniem jest konkurencją dla większości aut klasy C (każdy z nas preferuje coś innego dlatego nie będę wymieniał modeli bo może to wywołać dyskusję o wyższości świąt wielkiej nocy nad świętami bożego narodzenia 8) ) a w pewnych przypadkach także dla klasy D (pewne pisma stawiają ją do porównań w klasie D :?: )
Chodzi mi o gamę silników i wyposażenie standardowe i dodatkowe, automatyczne skrzynie biegów oraz wersję z napędem 4x4. Jak będzie w eksploatacji zobaczymy.
Najważniejsze, żeby cieszyć się z tego co mamy 8)Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Psycho DadSprawdz VWBank ... jeśli planujesz 3 letni to może ci sie spodobać
Zwykły leasing kosztuje 11%. Promocyjny leasing 105% kosztuje 19%, a promocyjny leasing 107% (najtańszy jak sama nazwa wskazuje) kosztuje 6%... Łatwo się pogubić, no nie?
Teraz jeszcze odpytam 2-3 banki i zobaczę. Na pierwszy ogień BZWBK, bo sami się zgłosili.
PS: No dobra, z leasingiem 105% robię sobie jaja, bo to z pakietem ubezpieczeń na 3 lata (OC, AC, leasing).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jakubdNo właśnie czytam i analizuję oferty leasingu
Dlatego nie warto się kusić na super promocje i bezwzględnie warto korzystać ze sprawdzonych i rzetelnych leasingodawców. Najlepiej takich których się już samemu sprawdziło. Jeśli masz dobre układy z BzWBK to trochę u nich po negocjuj i bierz u nich.
U mnie wygoda załatwiania leasingu w VW zdecydowała o tym wyborze, szybko, standardowe dokumenty, żadnych udziwnień w wymaganiach itp.- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothA no właśnie, temat rzeka (BTW gdzie o tym dyskutujecie na forum?) Powiem krótko, Octavia jest DROGA w porównaniu z konkurencją (w C, bo w D to nie te wymiary) i gdyby nie turbo-benzyna i DSG to nawet bym na nią nie spojrzał.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothPowiem krótko, Octavia jest DROGA w porównaniu z konkurencją (w C, bo w D to nie te wymiary) i gdyby nie turbo-benzyna i DSG to nawet bym na nią nie spojrzał.
W 2009 r. (wrzesień-październik) zrobiłem bardzo dokładny przegląd rynku (z wizytami w salonach i targowaniem o rabat). Pod uwagę brałem Lancera, Astrę III, Civic, Golfa i Megane (dokładnie w takiej kolejności). Octavia nie wchodziła w grę, bo nie, bo to Skoda, itp. Zainteresowałem się nią po informacji, że Skoda (i Fiat) dają przyzwoite zniżki dla grup zawodowych.
I jak zobaczyłem, że to samo, co w pozostałych markach mogę mieć 6-15 tys. zł taniej, przy znacznie lepszych parametrach silnika (1.4 TSI) i gabarytach, to się nie zastanawiałem. Śmiałem się tylko z siebie, że po prawie 3 miesiącach szukania samochodu (decyzja padła na Lancera), w kilka dni przesiadłem się na Octavię :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydNowa Astra z podobnym wyposażeniem i mocą silnika kosztowała 10 kpln więcej (tak samo z Megane o C4 nawet nie wspominam).
Reno ma 130 KM z 1.4 turbo.
Ja raczej patrzyłam co można kupić w podobnej cenie, niż na wersję nadwozia. Takie Peżo 5008 na ten przykład z silnikiem BMW 1.6 156 KM, bardzo zacnie toto jeździ. Albo Golf Plus (o mało nie kupiłem) z tym samym silnikiem co Octa, ale z bogatszym wyposażeniem w niemal identycznej cenie (stąd moja teza o wysokiej cenie Skody).
Zamieszczone przez gieuŚmiałem się tylko z siebie, że po prawie 3 miesiącach szukania samochodu (decyzja padła na Lancera), w kilka dni przesiadłem się na Octavię :-)Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothZamieszczone przez gieuŚmiałem się tylko z siebie, że po prawie 3 miesiącach szukania samochodu (decyzja padła na Lancera), w kilka dni przesiadłem się na Octavię :-)
Zapomniałem o jeszcze jednej, wielkiej dla niektórych, zalecie Octavii. Nie tyle sama homologacja, ale homologacja na 5 miejsc!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gieuAle za to jaki ładny.
Zamieszczone przez gieuZapomniałem o jeszcze jednej, wielkiej dla niektórych, zalecie Octavii. Nie tyle sama homologacja, ale homologacja na 5 miejsc!Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez opcbrymarzCzy na "stalówki" dostanę kołpaki
dywaniki - standard ...zawsze dają ale też bym radził, żeby zaznaczyli, że mają byc ( akurat ja w swojej jak dostawałem te ori skoda dywaniki...to oddałem żonie...niestety nie nadają się one do niczego bo po roku już się strzępi guma... ja kupiłem patexa na allegro i są super.... ale na pierwszy strzał warto żby były
osłony przeciwbłotne - jak kto lubi ..ja mam...
za wszystkie w/w rzeczy nic nie płaciłem..wszytsko miało być w cenia ....jasne że warto sie targować....i wszystko mają wpisać w zamówienia ...zwróć na to uwagę
....pamietaj, że jak już podpiszesz...to dla "NICH" jesteś już zaliczony ..hahaha
..a przy odbiorze...nie śpiesz się ...weź kogoś do sprawdzenia ...żeby z Tobą pooglądał auto....poproś o dokument odbioru auta przez salon - musza mięć ! i niech nie pierniczą , że gdzieś sie zapodział....sprawdź wyposażenie czy jest apteczka itp.... bo u mnie jakoś dziwnie nie było hahaha ...same wyparowały przedmioty z bagażnika....i pan z salonu...zapierniczał z głupią miną ...po wyposażenie....obejrzyj dokąłdnie ..bardzo dokłądnie lakier..i listwy....no i auto ma mieć nie więcej niż jakieś 15km przejechane...tyle na szybko , resztę koledzy napewno dopowiedzą...a jak już wyjedziesz z salonu .....to jesteś stracony :lol: i martw się o swoje auto sam ...bo na ASO nie masz co liczyć (pisałem pół żartem, pół serio)
[ Dodano: Pon 25 Sty, 10 14:05 ]
Zamieszczone przez pablo32Warto dokupić wykładzinę bagażnika
Temat co prawda jest już mocno schłodzony, ale do końca miesiąca mam odebrać swoją O2FL ver elegance 1.9 diesel. Jako ze to mój pierwszy NOWY samochód z salonu bardzo zależny mi na szczegółowych informacjach co dokładnie trzeba sprawdzić przed ostatecznym potwierdzeniem odbioru. Powyżej pojawiła się informacja o "dokumencie odbioru auta przez salon". Czy możecie rozszerzyć ten temat i napisać co w nim jest opisane? ewentualnie napisać na co jeszcze trzeba zwracać uwagę.
Wdzięczny będę za wsparcie i słowo od doświadczonych Forumowiczów.1. Skoda felicja 1.6 GLX
2. Opel Astra II, 2.O DI sedan
3. Już niedługo (mam nadzieję) O2FL 1.9 diesel, elegance w kombi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Glonna co jeszcze trzeba zwracać uwagę.
Komentarz
-
Komentarz